tirsdag 26. mai 2009

HVORDAN ER DE LAGET ?

Alle perlene mine er 100% håndlaget av fimo soft, fimo classic, cernit, sculpey osv. alt sammen polymer leirer som herdes i ovn.
Det finnes mange produsenter av polymer leire, her i Norge er det Fimo produsert av Eberhard Faber og Cernit produsert av Jacuard Products som er de mest vanlige, men man kan noen plasser ramle over Sculpey ll og Sculpey lll produsert av Sculpey.
Alle perlene jeg lager med blomster, ansikter og småkryp er lagd med tuber, ingen maling, rubbons eller lignenes er brukt, alle tubene har jeg laget selv med fimo før jeg har brukt dem på perlene.

GRØNN LILJE TUBE :
Hvit, brun og grønn fimo er blandet sammen og kjevlet flat.

Så er den flate leiren delt opp i flere stykker, satt sammen og formet til en oval, dette blir et liljeblad.

Her er bladet forlenget og delt i to, støvbærere på den ene halvdelen, og omrisset kommet på plass.

Så er liljebladene delt i seks, tre med støvbærere og tre uten, så er de satt sammen til en lilje.


Her er Liljen ferdig pakket inn og klar til redusering.
Her er noen perler sammen med tubene som er brukt på dem, blandt annet den grønne liljen over

Etter at tubene og perlene er ferdig, herdes de i ovnen i ca 30 min, etter at de er avkjølt, blir de pusset for hånd med sandpapir, skal de være matte, blir de pusset 3 til 4 ganger fra korning 400 til korning 1200, så blir de håndpolert.
Skal de være blanke, blir de pusset 2 til 3 ganger fra korning 400 til 1000, så blir de håndpolert før de til slutt får to strøk akryllakk.
Selv om perlene er pusset, polert og lakket til den store gullmedalje, er de fremdeles håndlaget og ikke 100% feilfri, jeg bruker ingen former eller lignende, de blir formet for hånd, så størrelsene kan variere en millimeter eller to fra hva som er anngitt, formen på dem er ikke feilfri, hullene er kanskje ikke 100% sentrert, og noe ujevnheter må regnes med.

Marina

2 kommentarer:

  1. Etter å faktisk ha vært med deg og sett hvordan du lager disse, er jeg bare sinnsykt imponert over fingerferdigheten og tålmodigheten din!!!!!!!!!!!
    Du er utrolig dyktig:)
    Klem

    SvarSlett
  2. så sinnsykt dyktig du, du selger vel ikke litt av disse herlightene?

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails